ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ GANACHE ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – CINNAMON SANDWICH COOKIES WITH DARK CHOCOLATE GANACHE

Νομίζω το έχω ξαναπεί, αλλά η κανέλα είναι, αν όχι το πιο αγαπημένο μου μπαχαρικό, ένα από τα πιο αγαπημένα. Δηλαδή μόνο που είναι η πρωταγωνίστρια των cinnamon rolls φτάνει και περισσέυει για να την αγαπώ! Στα γλυκά, και κυρίως στα κέικ, αχ!πιστεύω πως κάνει τρομερή διαφορά. Πολλές φορές θα έλεγα πως κάνει τη δουλειά του αλατιού. Με μια πολύ μικρή ποσότητα, ίσα ίσα για να αναδείξει τις γεύσεις και τα αρώματα, κάνει το γλυκό ακόμα πιο ενδιαφέρον – ειδικά σε συνδυασμό με σοκολάτα, όπως εδώ.

Πέρα λοιπόν από τα κέικ, θα την χρησιμοποιήσω σίγουρα στα pancakes μου, στα πρωινά porridge και φυσικά στα μπισκότα (αλήθεια, τα soft cookies αν δεν έχουν μέσα το συγκεκριμένο μπαχαρικό, είναι σαν να τρώω κάτι αδιάφορω τολμώ να πώ!). Στα σημερινά όμως μπισκότα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και παρέα θα έχουν την πιο βελούδινη και λαχταριστή ganache σοκολάτας που έχεις δοκιμάσει, γιαυτό σε συμβουλεύω να φτιάξεις διπλή ποσότητα. Θα τη χρειαστείς!



ΥΛΙΚΑ :

για μπισκότα:

  • 200γρ. βούτυρο σε θ.δωματίου
  • 180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3-4κγ κανέλα (αναλόγως πόσο «κανελένιο» θέλετε το μπισκότα)
  • 1 αυγό σε θ.δωματίου
  • 400γρ. αλεύρι γοχ
  • 1/3κγ baking powder
  •  1 πρέζα αλάτι

για τη ganache:

  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ κουβερτούρα τουλάχιστον 60%
  • 50γρ. κρέμα γάλακτος σε θ.δωματίου
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

για τη ganache :

Σε ένα μπολ ρίχνω το βούτυρο με την κουβερτούρα. Τοποθετώ το μπολ στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και ανακατεύω καλά.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύω τη ganache, η οποία όσο περνάει η ώρα θα σφίγγει μέχρι να φτάσει σε μορφή όπως η κλασική πραλίνα φουντουκιού.

Αν σας περισσέψει, τοποθετήστε σε αεροστεγές δοχείο και αποθηκεύστε για 1-2 ημέρες εκτός ψυγείου, ή περίπου μια εβδομάδα στο ψυγείο.

για το ζυμάρι:

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάω με το φτερό την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, για 5 λεπτά. Προσθέτω την κανέλα και συνεχίζω για 1 λεπτό.

Ρίχνω το αυγό (προσοχή! πολύ απαλό χτύπημα) και τέλος το αλεύρι, το baking και το αλάτι μέχρι να έχω ένα «βουτυράτο» ζυμάρι που κολλάει λίγο στα χέρια. Τυλίγω το ζυμάρι μου με μεμβράνη, και τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30λεπτά με μια ώρα.

Μπορείτε να χωρίσετε το ζυμάρι σε μικρότερα μέρη και να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.

Αλευρώνω τον πάγκο μου και ανοίγω με τον πλάστη το ζυμάρι σε πάχος περίπου 1 εκατοστό. Κόβω με ένα κουπάτ τα μπισκότα μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 15-18 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς στο ταψί, πριν τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Μόλις τα μπισκότα κρυώσουν τα ζευγαρώνω και τοποθετώ μια γενναία κουταλιά από την ganache σοκολάτας ανάμεσα τους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s