Ναι! Επιτέλους νέα συνταγή εδώ στο twist and bake! Ντροπή μου, ξέρω, αλλά να μαι και πάλι. Και τι συνταγή… αγαπημένο γλυκό του κουταλιού με πολύ καλοκαιρινό άρωμα!
Αν και δεν τα γεύομαι πολύ συχνά, τα αγαπώ πολύ τα γλυκά του κουταλιού, με μια μικρή αδυναμία στο γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε η αγαπημένη μου γιαγιά στα Τρίκαλα. Τι γεύση, τι άρωμα, τι χρώμα…. Σας να το δοκίμασα χθες μου φαίνεται!
Πήρα λοιπόν την απόφαση να σας δείξω τη δίκη μου εκδοχή για γλυκό του κουταλιού, με κεράσια φυσικά, που μονοπωλούν στις λαϊκές αγορές το τελευταίο διάστημα. Και αν είσαι και λίγο πιο θαρραλέος , τότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα να τολμήσεις να προσθέσεις μερικές φράουλες και να το αρωματίσεις με πικραμύγδαλο!
Μόνο που το σκέφτομαι με παγωτό βανίλια, μετά απο ένα καλοκαιρινό γεύμα μετά τη θάλασσα..ποσό υπέροχο! Για πάμε να το φτιάξουμε!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό καθαρισμένα κεράσια
- μια μεγάλη χουφτα(ναι,χούφτα!) φράουλες
- 1 κιλό ζαχαρη
- χυμό απο 1 λεμόνι
- 5 «αμυγδαλάκια» απο σπασμένα κουκούτσια βερίκοκου (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετώ τα κεράσια, τις φράουλες και τη ζάχαρη. Ανακατεύω απαλά και τοποθετώ στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ (ή 6-7ώρες τουλάχιστον ).
Σε αυτό το σημείο προσθέτω τα «αμυγδαλακια» για ένα διακριτικό άρωμα πικραμύγδα
Όταν αρχίσει να δένει το γλυκό, προσθέτω το χυμό λεμονιού.
Αφηνω να κρυώσει καλά το γλυκό στην κατσαρόλα και αν είναι εφικτό, την τυλίξουμε με τούλι και την αφήνουμε στον ήλιο για μερικές ώρες.
Το γλυκό έχει ένα όμορφο βαθυκόκκινο χώμα! Μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμη κερασάδα, βάζοντας λίγο σιρόπι(4κουταλιές της σούπας) σε ένα ποτήρι με νερό και πάγο! Απόλυτα δροσιστικό!
Εχεις ξεχασει να γραψεις το βρασιμο!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!